PROV OCH TÄVLINGAR


Du som tycker det är kul att jämföra din hunds drevprovsförmåga med andra hundar, hittar här lite olika tävlingar vi i Basset- syd arrangerar.

Under varje flik hittar du statuter, uttagningsregler osv.


LÄNSKAMPEN– Hit kvalar du med föregående års resultat. Alla kan kvala och den bästa i resp. län (Blekinge, Kronoberg, Halland, Skåne) gör upp på ett endagarsprov i början av dec.


DREVSTJÄRNAN SYD – Hit anmäler du din hund för att försöka erövra Syds plats till Basset SM. Drevstjärnan Syd går alltid i slutet av oktober. Du anmäler som till ett vanligt drevprov men skriver att det gäller Drevstjärnan Syd


BASSET-SM – Hit kvalar du ENBART om du vinner DREVSTJÄRNAN SYD. Här möts varje lokalavdelnings vinnare. De som kvalar får info via mail. Tävlingsplats alternerar mellan våra olika lokalavdelningar. Basset SM går alltid i mitten av nov.
2023 arrangeras detta av LA Mellan. Mer info kommer på LA Mellans hemsida.


SMÅHUNDS SM – Hit kvalar du ENBART om du kommer topp tre på BASSET-SM. Här tävlar vi både enskilt och i lag mot Tax, Drever och Beagle. Arrangeras av tidningen Jaktjournalen.  De som kvalar får info på Basset-SM. Tävlingsplats alternerar o bestäms av tävlingsledningen för detta arrangemang. Småhunds-SM går alltid i slutet av nov.


PETIT-SM 

En helt fristående tävling arrangerad av Svenska PBGV-klubben enbart för petiter.

Uttagning sker på föregående års resultat. De 5 bästa av årets drevprovshund-petit kallas året därpå till Petit-SM. Petit-SM går vanligtvis i början av nov

Läs mer på deras hemsida vad som gäller HÄR